Category: Tag:

Lil Kleine

De carrière van Lil Kleine (Jorik Scholten) begint al op zijn achtste wanneer hij veel tijd spendeert aan dansen en acteren en bereikt hiermee ook al een groot publiek wanneer hij verschijnt in de bekende Nederlandse televisieshow ‘Praatjesmakers’. De video van een jonge Scholten die vertelt over zijn ambities als rapper komt inmiddels vaak in televisieprogramma’s voorbij. Ambities die inmiddels ruimschoots zijn waargemaakt.

Kenmerkend voor het werk van Lil Kleine is zijn Amsterdamse accent, samen met zijn controversiële teksten. Vanaf het moment waar hij echt doorbreekt in 2015, is hij niet meer weg te denken uit de Nederlandse muziekindustrie. Van het langverwachte Top-Notch-album ‘New Wave’, tot zijn meest recente EP genaamd ‘KLEINE’, is er geen project waarmee hij slecht scoort. Tientallen gouden platen, miljoenen streams en ontelbare shows zorgen ervoor dat Lil Kleine een van de meest beruchte en bekendste artiesten van Nederland is.

In de afgelopen jaren verbrak hij dan ook alle denkbare records. Om slechts een paar voorbeelden te noemen, alle singles van ‘WOP’ verschenen in de single top 100. Ook stond hij met zijn debuut-album ‘Alleen’ meer dan een jaar in de album top 10, en stond Spotify op de dag van release van ‘Jongen Van De Straat’ roodgloeiend en was dit het meest beluisterde album OOIT in Nederland binnen 24 uur.

Al het succes zorgt er dan ook voor dat Lil Kleine in 2021 de grootste muzikale deal als Nederlandstalige artiest ooit tekent bij SONY in samenwerking met OWNIT.

Naast alle shows, media-optredens en studiosessies heeft Lil Kleine een fanbase opgebouwd van meer dan 1.600.000 volgers op Instagram. Met meer dan 700 miljoen views op Youtube en bijna 2 miljard (!) streams op Spotify blijft Lil Kleine erg populair en opgeteld maakt dit hem een van de meest invloedrijke personalities van de Benelux.

Naast zijn faam schuilt in Jorik een ware ondernemer. Zo is hij oprichter van meerdere bedrijven waaronder zijn eigen café ‘t Lammetje’ in Amsterdam, zijn patatzaak ‘De Belg’ en zijn eigen kledingmerk ‘JORIK’. Daarbij is hij in 2019 een bijzondere samenwerking aangegaan met John de Mol, met wie hij het online lifestyle platform ‘NEW WAVE’ ontwikkelt dat zich richt op jongeren tussen de 15-24 jaar.